Facebook Google Plus Instagram

Tip & Tricks

Farm Grillers is altijd fanatiek bezig met de barbecue’s. Steeds weer nieuwe producten uitproberen. Op deze pagina delen wij onze ervaringen en recepten. Wij zijn hard aan het werkt om deze pagina uit te breiden

Bereiding Flat Iron Steak

Benodigdheden

  • Sukade
  • Peper
  • Zout
  • Grove houtskolen
  • Aanmaak wol

Wat is Flat Iron Steak?

Sukade komt van de voorvoet van het rund en wordt gesneden uit schouder. Het vlees is voorzien van een fijne structuur en heeft een behoorlijke beet. Een goede sukade is voorzien van een mooie vetmarmering. Normaal gebruiken we de sucade voor suddervlees. Het vlees wordt lang gestoofd en na ong 3 uur valt het vlees geheel uit elkaar. Maar de sucade van bijvoorbeeld een Black Angus rund is van zichzelf prachtig gemarmerd. Deze marmering zorgt ervoor dat we stuk vlees als biefstuk kunnen bakken.

In het filmpje laten wij de bereiding van Flat Iron steak op de bbq zien. Veel kijk plezier!

januari 20, 2020